Peter van der Maat
06 4187 3525

E-Mail

LinkedIn

Peter van der Maat

Mediatrainer
Media-adviseur

De media zijn mijn speelveld, ik ken ze van binnenuit en door en door. Ik help jou en/of jouw organisatie om te excelleren op dat speelveld. Dat doe ik door middel van media- en presentatietrainingen, strategische adviezen en coaching.

Daarbij baseer ik me op decennialange ervaring als verslaggever (NOS Journaal); oorlogsverslaggever, correspondent (New York) en tv-presentator (RTL Nieuws); hoofdredacteur (Netwerk) en hoofd communicatie (o.a. politie Amsterdam).

In plaats van zelf in de spotlight te staan, ondersteun ik nu het liefst mensen die vanwege hun functie in de media optreden: de CEO, de directeur, de politicus, de vakspecialist en de communicatieprofessional. Ik til hen met betrokkenheid naar een hoger plan.

Door mijn achtergrond weet ik wat de media nodig hebben en hoe ze daarbij te werk gaan, wat ze vragen en soms zelfs eisen. Ik weet ook hoe je ín het nieuws komt en – niet minder belangrijk – hoe je eruit blijft. Als gecertificeerd coach neem ik jou en/of jouw organisatie bij de hand en wijs ik je de juiste richting.

‘Don’t talk to the media until you talk to us’, schrijft een Brits collega-bureau op zijn website. De Nederlandse vertaling klinkt nogal pretentieus, maar met de intentie ben ik het – met een knipoog – wel eens.