MEDIATRAINING VOOR POLITICI

Mediatraining voor politici

Onze klanten waarderen onze media- en presentatietrainingen gemiddeld met .

Ben jij het boegbeeld van je organisatie? Meld je dan ook aan en leer hoe je als regisseur van je eigen boodschap in de media komt. Of vol zelfvertrouwen op podia staat.

Dé voorbereiding voor gedeputeerden, statenleden en wethouders

Dé voorbereiding voor
gedeputeerden,
statenleden en wethouders

Een speciale mediatraining voor de nieuwe colleges van Gedeputeerde Staten en B&W. We hebben ‘m zo ontwikkeld dat we de bestuurders als team maar ook als individu kunnen voorbereiden op hun rol in de (lokale) media en op het spreken in het openbaar.

Precies wat provinciale of gemeentelijke politici nodig hebben om straks als professioneel woordvoerder te kunnen optreden voor journalisten (met of zonder camera) en op podia.

Op maat gemaakte mediatraining

We snijden onze trainingen op maat: wensen en ervaringen en de situatie in gemeenten en provincies zijn leidend. Aan de hand van realistische, praktische en doelgerichte oefeningen zorgen we ervoor dat zij in hoog tempo de benodigde nieuwe vaardigheden ontwikkelen. Zo leren zij om hun (kern)boodschap te bepalen, om die krachtig en helder te verwoorden en daarbij de regie in eigen hand te houden.

Passie, zelfvertrouwen en betrokkenheid

Het doel is dat zij als mens van vlees & bloed voor de camera staan, vanuit hun hart spreken en betrokkenheid en passie tonen. Dat ze niet het slachtoffer van een journalist worden, maar juist krachtige persoonlijkheden zijn die weten waar ze voor staan en daarmee blijvende indruk maken.

En dat geldt natuurlijk ook voor spreken in het openbaar. Voor veel mensen is dat een nachtmerrie en ook als (beginnend) gedeputeerde, burgemeester, wethouder of raads- of statenlid kan je ervan wakker liggen.

Onze training is erop gericht dat bestuurders hun gehoor vol zelfvertrouwen tegemoet kunnen treden, dat ze rust en betrokkenheid uitstralen en dat ze hun toehoorders van begin tot eind weten te boeien.

Presenteren kun je leren en dat is dan ook wat wij doen: we leren je om als een waardig vertegenwoordiger van GS of B&W achter de microfoon te staan.

Indeling van de mediatraining

De training bestaat in principe uit twee dagdelen van vier uur. Afhankelijk van de behoefte richten we ons op woordvoering en/of presentatievaardigheden. Tussen de dagdelen zit idealiter een periode van twee tot drie weken, in die tijd kan een en ander bezinken en mogelijk al in de praktijk worden gebracht. Door de kracht van de herhaling is het blijvend resultaat het grootst, zo heeft de ervaring ons geleerd.

Mediatraining van ervaren journalisten

De trainingen worden gegeven door Peter van der Maat en Ward Bezemer. Peter heeft veel ervaring als verslaggever (NOS), tv-presentator (RTL), hoofdredacteur (Netwerk) en communicatiemanager (politie). Ward heeft gewerkt voor acht ministers in Den Haag en gaf leiding aan de communicatieteams van de Nuclear Security Summit en het Centraal Planbureau. Zij weten precies wat de media van jou verwachten.

Overtuig ook met een mediatraining op maat

Bel of mail ons nu en dan bespreken we hoe we de mediatraining voor GS of B&W het beste vorm kunnen geven. Dat verschilt natuurlijk van gemeente tot gemeente en van provincie tot provincie, en daarom leveren wij gegarandeerd maatwerk.

Google Beoordelingen
5.0
Gebaseerd op 16 beoordelingen
css.php