MEDIATRAINING

Mediatraining

Zoek je een training voor jezelf of voor je team?

Zoek je een training
voor jezelf
of voor je team?

Onze mediatrainingen zijn voor iedereen die namens zijn of haar organisatie het woord voert. Voor de bestuursvoorzitter, de directeur, de vakspecialist en inderdaad: de woordvoerder.

Op basis van tientallen jaren ervaring leren wij je hoe je professioneel in de media kan optreden.

We maken onze mediatrainingen op maat – iedereen die bij ons een training heeft gevolgd zal dat bevestigen. Maar in de kern gaat het altijd om deze vragen:

  • Wat is je boodschap, wat wil je dat de media over je zeggen?
  • Hoe verwoord je die boodschap kort, krachtig en helder?
  • En hoe houd je daarbij de regie in eigen hand?

Niemand wordt als woordvoerder geboren

Woordvoeren is een vak.
Een vak dat je moet leren.
Een vak dat je kan leren.
En waar je voor moet blijven leren.

Als woordvoerder ben je het gezicht en de stem van je organisatie. Wie in de spotlight staat bepaalt het beeld: de geloofwaardigheid en de betrouwbaarheid van je organisatie.

Met een mooie stem, een gladde babbel en een leuke uitstraling red je het niet.

Realistisch, op maat, praktisch, en doelgericht

Op basis van onze lange en brede ervaring weten wij wat je nodig hebt om als woordvoerder te kunnen excelleren. Daarom stemmen wij onze mediatrainingen precies af op jouw wensen.

Ze zijn realistisch, praktisch en doelgericht, met de volledige aandacht voor dat wat jij als individu nodig hebt.

Er worden tegenwoordig steeds meer eisen aan de woordvoerder gesteld. Investeren in vaardigheden en ontwikkeling is essentieel.

Leren door te doen

Geen theoretische verhandelingen. Maar oefenen, oefenen en…. nog eens oefenen.

Onze werkwijze is uniek

Peter van der Maat verzorgt in eerste instantie onze mediatrainingen. Door zijn uitgebreide en brede achtergrond onderscheiden deze trainingen zich van die van andere mediatrainers.

Hij is de enige mediatrainer in ons land die zowel bij een krant als bij de publieke én de commerciële journaals heeft gewerkt, maar ook woordvoerder en communicatiemanager was en nu gecertificeerd coach is.

Daardoor weet hij als geen ander hoe journalisten denken en handelen. Wat organisaties kunnen doen om effectief met de media om te gaan. En hoe hij dat op een coachende manier op mensen kan overbrengen. “Een combinatie die mijn werkwijze uniek maakt en waar ik trots op ben.”

De ideale woordvoerder
is van vlees & bloed

Waar het ons om gaat is dat er een mens van vlees & bloed staat. Voor de camera of op het podium. Iemand die betrokkenheid en passie uitstraalt.

Die dus niet het slachtoffer van de journalist is, maar de regisseur van zijn eigen boodschap. En een heldere en bondige boodschap verkondigt. Een krachtige uitstraling heeft.

Iemand die vanuit het hart spreekt. Gewoon zichzelf durft te zijn, maar wel de regels van het spel kent. En daar is mediatraining voor.

Vraag een mediatraining aan >>
De mediatraining wordt gegeven in Baambrugge, tussen Amsterdam en Utrecht.
css.php