Jos Steehouder
06 1629 8629

E-Mail

LinkedIn

Jos Steehouder

Woordvoerder
Adviseur

Alle woordvoering begint met aandachtig luisteren. Achter een vraag zit vaak een andere vraag verborgen. Behalve dat ik goed kan luisteren, ben ik op verschillende vlakken inzetbaar: als woordvoerder en adviseur, als coach en schrijver. Dat heb ik in praktijk gebracht bij organisaties zoals Hogeschool Utrecht, Ambulance Amsterdam, de Nederlandse Orthopeadische Vereniging, Rijkswaterstaat, ProRail en het Openbaar Ministerie.

Met mij haalt een opdrachtgever de ‘ogen van buiten’ in huis. Ik help om een grondig, overtuigend en goed gefundeerd verhaal te formuleren, dienend aan het belang van de organisatie. Een boodschap die standhoudt tijdens een kritische beschouwing. Doelen stellen, de boodschap intern ‘ophalen’, kritisch toetsen en voor het voetlicht brengen, dat zijn mijn kwaliteiten.

In het verlengde daarvan begeleid ik als gecertificeerd coach organisaties bij het zoeken en formuleren van hun doelen en ambities. Dat kan een bedrijfsafdeling zijn, maar bijvoorbeeld ook de gemeenteraadsfractie van een politieke partij. Omdat ik bijna 25 jaar dagbladjournalist was, schrijf ik die resultaten gemakkelijk op in een stevig verhaal.

Ik ken de kracht van verhalen. Die maken dat we elkaar kunnen begrijpen. Ze brengen energie, creativiteit, betere samenwerking en werkplezier.