Engelse mediatraining met Paul Anstiss.

Ons antwoord op de groeiende vraag naar Engelstalige mediatrainingen: Paul Anstiss.

Paul Anstiss heeft zich als Engelstalige mediatrainer aan Woordvoerders Etc. verbonden. De 58-jarige Brit is voormalig verslaggever en presentator van onder meer het BBC News, World Business Report en het internationale tv-agentschap Worldwide Television News.

Peter van der Maat is enthousiast over de komst van Paul: “In deze groeiende markt is er steeds meer vraag naar Engelstalige trainingen. Mijn ervaring is dat je die het beste door een native speaker kan laten geven. Paul is niet alleen een zeer ervaren journalist, hij is ook al 15 jaar als mediatrainer actief. Daarnaast is hij lector Media-ethiek aan de Webster University in Leiden en ook niet onbelangrijk: een bijzonder aardige man. Al met al dus een aanwinst voor Woordvoerders Etc.”

Als journalist deed Anstiss onder meer verslag van de oorlogen in Bosnië en Somalië, van G7-topontmoetingen en internationale klimaatconferenties. Als mediatrainer werkte hij onder meer voor politici van zowel de Labour als de Conservative Party en de Raden van Bestuur en het management van een groot aantal profit en non-profit organisaties.

“Voor veel mensen hebben de media nog altijd iets mystieks”, zegt Anstiss. “Eigenlijk weten de meesten niet wat er van je wordt verwacht als er een journalist voor de deur staat. Door hen te leren hoe het nieuwsproces werkt en welke rol ze daarin spelen, bouw ik aan hun zelfvertrouwen en zet ik ze in hun kracht. Een interview is dan geen bedreiging meer maar juist een gouden kans om jezelf of je organisatie op een professionele manier in de spotlight te zetten. Met als resultaat een goed verhaal op tv, in de krant of op internet. En dat is toch waar je het voor doet.”

Hij is blij dat hij voor Woordvoerders Etc. kan gaan werken. “Als je googelt op mediatraining zie je dat jullie tot de top behoren. Daarbij hebben jullie interessante klanten, zoals Albert Heijn, HEMA en Nationale Nederlanden. Ik hoop met de Engelstalige trainingen van toegevoegde waarde te kunnen zijn.” Volgens Peter van der Maat leidt dat geen twijfel: “Ik weet het wel zeker.”

Paul Anstiss

Paul Anstiss

“Onze Engelstalige mediatrainer. Werkte als verslaggever en presentator onder meer voor allerlei BBC-programma’s, zoals het News, Breakfast News en World Business Report. Trainde politici van zowel Labour als de Conservative Party en vele vertegenwoordigers van het internationale bedrijfsleven.”

2 Comments

 1. David Cutler at - Reply

  Calm, considered and with a wealth of knowledge.

  A consummate profesional

   

  • Peter van der Maat at - Reply

   Thanks David!

Leave A Comment

css.php